21 oktober 2019

Marco

Marco is docent en coach in hart en nieren. Hij is een betrokken onderwijsprofessional met passie voor onderwijsvernieuwing en verbetering. Gedreven, zorgvuldig, deskundig, communicatief, humoristisch, eigenwijs, optimistisch, analytisch en leergierig.

Marco is als docent wiskunde en coach verbonden aan Piter Jelles !mpulse. Hier heeft hij in de afgelopen tien jaar uitgebreid ervaring opgedaan met werken in een visierijke omgeving die constant bezig met vernieuwen en verbeteren.

Binnen Piter Jelles heeft Marco projectleiding gevoerd over diverse projecten. Denk hierbij onder andere aan de implementatie van een digitale leeromgeving voor de hele organisatie (4500 leerlingen, 700 medewerkers) en het vormgeven van een toetscommissie binnen de eigen school.

Marco is onderdeel geweest van het ontwikkelteam Rekenen & Wiskunde bij curriculum.nu. Dit team heeft voorstellen gedaan voor een vernieuwing van het curriculum voor het primair en voortgezet onderwijs in Nederland in opdracht het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. Marco heeft hier onder hoge tijdsdruk in teamverband en binnen een complex krachtenveld mede vorm gegeven aan een curriculum voor het rekenen- en wiskundeonderwijs wat gegeven wordt in Nederland.

Al deze ervaringen hebben er toe geleid dat Marco in staat is effectief te bewegen in multidisciplinaire teams die te maken met tegenstrijdige belangen en maatschappelijke druk.

Expertisegebieden

  • Coaching
  • Curriculumontwerp
  • Leerlinggestuurd werken
  • Dialooggericht werken
  • Toetsing en afsluiting waaronder formatief toetsen
  • Reken- en wiskundeonderwijs

LinkedIn